ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες και συμβουλές για την συντήρηση των κουφέτων σας, ώστε να επιτύχετε τη μέγιστη διάρκεια ζωής, διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτη τη γεύση.

Υγρασία

Ο μεγαλύτερος εχθρός όλων των τροφίμων. Ο χώρος που θα αποθηκεύεται ή θα προβάλλεται το προϊόν θα πρέπει να είναι ξηρός και να ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα το επίπεδο της υγρασίας του. Η υγρασία επικάθεται στην εξωτερική επιφάνεια και καθώς η ζάχαρη έχει πόρους και την απορροφά αρχίζουν τα προβλήματα με το μούχλιασμα και κιτρίνισμα καθώς επίσης και με την εμφάνιση ζωικών οργανισμών. Συχνά άγγιγμα του κουφέτου με γυμνά χέρια, θα πρέπει να αποφεύγεται εφόσον υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθεί η υγρασία και λιπαρότητα του χεριού στην επιφάνεια του. Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε γάντια.

Ημερομηνία Λήξης

Τα κουφέτα έχουν ημερομηνία λήξης από 9 έως 12 μήνες μετά την παραγωγή τους. Παράγoνται στην Ιταλία και φυλάσσονται σε κλειστές αεροστεγείς συσκευασίες ώστε να διατηρούν τη γεύση και τη φρεσκάδα τους.

Θερμοκρασία

Τα κουφέτα διατηρούνται σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον χωρίς υγρασία, με θερμοκρασίες μέχρι 25οC. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση τους σε ψυγείο, λόγω υγρασίας. Η απότομη μεταβολή θερμοκρασίας δημιουργεί συστολή στο εσωτερικό περιεχόμενο του κουφέτου και συγκεκριμένα στη σοκολάτα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρήγματα στην εξωτερική επίστρωση ζάχαρης του κουφέτου. Σε καμία περίπτωση, κατά την διάρκεια μίας υψηλής θερμοκρασίας δεν θα πρέπει να μετακινήσουμε το προϊόν σε χώρο που θα έχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας π.χ από ζέστη σε κρύο.

Υψηλή θερμοκρασία μεγαλύτερη από 30οC, προκαλεί ρήγματα στο εξωτερικό του κουφέτου ή λεκέδες στην επιφάνεια του, από τα έλαια και τα λιπαρά της σοκολάτας και του αμυγδάλου. Ο χώρος αποθήκευσης ή προβολής τους θα πρέπει να ελέγχεται ως προς την θερμοκρασία και την έκθεσή του στον ήλιο. Τα κουφέτα που περιέχουν σοκολάτα, είναι πιο ευπαθή στις θερμοκρασιακές μεταβολές σε σχέση με τα αμυγδάλου. Γι' αυτό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, καλό θα ήταν να έχουν περισσότερη προσοχή τα κουφέτα με σοκολάτα.

Μεταφορά

Η μεταφορά των προϊόντων θα πρέπει να γίνεται με οχήματα που διαθέτουν κλιματισμό, ακόμα και για το μικρό διάστημα των δέκα λεπτών.